HISTÒRIA


El Centre d’Higiene i Salut Mental de Badalona (CHSMB) és un centre d’atenció interdisciplinària en Salut Mental que proporciona assistència psicològica, psiquiàtrica i psicoanalítica a la infancia, adolescència i adultesa.


El CHSMB inicia el seu projecte a finals de 1979 de la mà d’un grup de professionals de diferents disciplines interessats en la salut mental.

Es constitueix un equip amb el propòsit de dedicar-se al treball clínic assistencial i a la promoció de la salut a través del desenvolupament d’activitats i programes de caràcter preventiu i educatiu.


La psicoanàlisi, el treball clínic i l’aplicació comunitària són els eixos que vertebren la nostra acció. No solament assistencial, sinó també en transmissió i formació.


La formació té un gran pes al CHSMB des dels seus inicis. L’any 1985 el centre ja és pioner en la signatura d’un conveni de pràctiques amb la Universitat de Barcelona. Amb els anys pren forma com a «Pràcticum Clínic», reconegut com una assignatura del Grau en Psicologia.


El centre, al llarg de la seva història, organitza seminaris i cursos per a llicenciats que tenen per objectiu facilitar la informació a nous professionals del camp de la salut mental, així com espais de treball i diàleg interdisciplinaris. En són un exemple el «Punt de Trobada» celebrat a l’Hospital Municipal de Badalona, les trobades de literatura i psicoanàlisi a la llibreria El Full o les Jornades d’atenció al nen i l’adolescent coorganitzades amb altres professionals del món educatiu, dutes a terme a l’Institut Municipal d’Educació.

Des de 2014 amb el trasllat de l’antiga seu al C/Enric Borràs a l’actual emplaçament al C/Dos de Maig, l’equip engega una renovació tant de les instal·lacions com de relleu generacional a l’equip.